Brainport Industries Holland Innovative Koninklijke Metaalunie Mikrocentrum Nevat
  • Dutch Industrial Supply Pavilion

    Van 24 t/m 28 april 2017 vindt de Hannover Messe plaats. Voor de vierde keer zullen de organisaties, Nevat, Koninklijke Metaalunie, Holland Innovative, Brainport Industries en Mikrocentrum de handen ineen slaan om Hal 4 oranje te kleuren.

Hannover Messe
Dutch Industrial Supply Pavilion

24 t/m 28 april 2017  
Deutsche Messe, Hannover
Meer Informatie Gratis toegang

Trainingsdag voor deelname aan Duitse beurzen

Wilt u ook goed voorbereid deelnemen aan een Duitse beurs? En wilt u weten hoe u uw bedrijf het beste kunt presenteren of verkopen op een Duitse beurs?

Koninklijke Metaalunie organiseert in samenwerking met Taleninstituut Regina Coeli op woensdag 5 april a.s. een trainingsdag die u in staat stelt een goede indruk te maken tijdens dat zo belangrijke eerste contact op de beurs.

In één dag leert u vaardigheden om u voor te stellen in het Duits, hoort u wat specifieke verkooptechnieken zijn voor de Duitse markt. U krijgt tal van tips over hoe u zich het beste presenteert op een Duitse beurs. Adviezen over het opstellen van uw eigen salespitch. En leert u wat de cultuurverschillen zijn tussen een Duitser t.o.v. een Nederlander, zodat u hier rekening mee kunt houden. Tijdens de lunch en het afsluitende diner wordt alleen Duits gesproken.

Deelname:
De workshop is bestemd voor MKB-bedrijven in de metaal- en technologiesector die zijn ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en waarvan de exportquote lager is dan 25% de afgelopen 12 maanden of het bedrijf is niet langer dan 3 jaar ingeschreven bij de KvK. Enige basiskennis van de Duitse taal is een vereiste.

De kosten voor deelname (inclusief lunch en diner) bedragen € 75,-.

Programma en locatie:
Download hier het programma. De locatie is Regina Coeli, Martinilaan 12 te Vught.

Aanmelden:
U kunt zich tot en met 24 februari a.s. aanmelden. Stuur een mail aan internationaal@metaalunie.nl. Omdat het aantal plaatsen beperkt is, raden we u aan om snel te reageren om uw deelname zeker te stellen.

Let op!! Er kunnen maximaal 2 personen per bedrijf deelnemen. Er geldt een no-show van €150,-.

Deze trainingsdag wordt georganiseerd in het kader van het Starters International Business (SIB) activiteitenprogramma, in opdracht van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). SIB is een subsidieregeling van RVO voor individuele exportcoaching, en voor collectieve activiteiten bedoeld ter ondersteuning van startende MKB-exporteurs.

Quotes van de trainingsdag afgelopen jaar:
“Genoeg interactie en oefenmomenten Goede voorbereiding aangereikt via de map”
“Ik was heel tevreden,  persoonlijk heeft het mij goed op weg geholpen naar de beurs En het levert momenten van contact met andere bedrijven”.
El Steeghs, Greijn Form Technics B.V.

“Goed om de Duitse handelsmentaliteit te vernemen en ook de taal wat op te poetsen”
“Rapportcijfer: 8, met name door: “De kwaliteit van de dag”.
Hans Akerboom, A. Count